top of page
IMG-20200616-WA0031 (1).jpg

Rouw- en verliesbegeleiding

Iedereen krijgt in het leven te maken met verlieservaringen en iedereen gaat daar op zijn eigen unieke manier mee om. Rouwen is een persoonlijk proces en er is niet één bepaalde goede manier om te rouwen. Een verlieservaring kan zo heftig zijn dat het je na een periode van verdriet, boosheid, onmacht en misschien schuldgevoelens niet lukt om de draad weer op te pakken dan heb je de kans dat je rouwproces vastloopt of dreigt vast te lopen.

Soms wordt een verliessituatie als een trauma ervaren en kun je dagelijks (ernstige) last van de gevolgen hebben. Het zijn situaties die je als zeer schokkend hebt ervaren en die iedereen kan overkomen. Zo’n traumatische verlieservaring kan een diepe impact hebben en daarom is het verstandig om in beide situaties tijdig hulp te vragen om te voorkomen dat je klachten leiden tot nog grotere (psychische) klachten.

 

Mijn doel is om je te begeleiden en je te helpen bij het verminderen van je klachten en het herstellen van de emotionele balans om ervoor te zorgen dat je weer verder kunt en het verlies een plekje in het dagelijks leven kunt geven. 

Bij het woord ‘rouw’ denkt bijna iedereen aan het overlijden van een dierbaar persoon in je omgeving, maar rouw- en verliesverwerking komt niet alleen voor bij het overlijden van een dierbare maar ook in allerlei andere verlieservaringen. Hierbij kun je denken aan:

  • Verlies van werk.

  • Een doorgemaakte scheiding.

  • Verlies van gezondheid door ziekte.

  • Ongewenste kinderloosheid.

  • Alle andere situaties waarin je persoonlijk verlies ervaart.

Ik help je om je wegwijs te maken in de achtbaan van al je emoties en tijdens het intakegesprek kijk ik samen met jou naar je persoonlijke verliessituatie of de heftige levensgebeurtenis die je hebt doorgemaakt. Op basis hiervan stel ik een persoonlijk begeleidingsplan op. 

bottom of page